The Scandinavian Tire & Rim Organization

Mukavuusongelma

AJOMUKAVUUSONGELMAT

Viime aikoina sellaisten henkilöautojen ajomukavuusongelmat ovat lisääntyneet, joissa on suuremmat vanteet tai leveämmät renkaat. STRO on laatinut näiden ajoneuvojen renkaille pienen muistilistan ja asennusohjeet, joita on hyvä käyttää näissä tilanteissa. Lue lisää tällaisten ongelmien välttämisestä ja korjaamisesta.

Henkilöautojen ajomukavuusongelmat

Henkilöautojen vannekoot ovat kasvaneet, ja suorituskykyisten ajoneuvojen renkaat sekä runflat- renkaat ovat yhä yleisempiä. Monissa rengasliikkeissä ajomukavuusongelmien selvittäminen on vaatinut runsaasti aikaa, ja reklamoitujen renkaiden määrä on kasvanut. Monet näistä renkaista on kuitenkin todettu ajokelpoisiksi.

Tämä asettaa myös yhä suurempia vaatimuksia renkaiden asennuksen ja tasapainotuksen laatuun. Se tarkoittaa seuraavaa:

  • Kaikki vastinpinnat on puhdistettava huolellisesti ennen asennusta.
  • Renkaat ja vanteet on voideltava huolellisesti
  • On käytettävä oikeaa asetuspainetta.
  • Tasapainotuskoneessa on käytettävä oikeita kiinnitysvälineitä
  • Jos tasapainotuskonetta käytetään voimanvaihtelun mittaamiseen, on käytettävä oikeaa rengaspainetta, joka on tavallisesti 2 – 2,2 baria.

Asennus

WDK (German Rubber Manufacturers Association) on laatinut asennusohjeet Ultra High Performance- ja Runflat- renkaille (RFT).

Noudattamalla näitä ohjeita vältetään monet ongelmat, sillä yllä mainitut rengastyypit eroavat standardirenkaista ainoastaan siinä, että ne ovat herkempiä eri ajokäytösongelmille ja niiden asennus on hankalampaa.

Lataa se täältä:

 

wdk_mounting_demounting_instruction

Voiteluaineet

Korkealaatuisten voiteluaineiden käyttö helpottaa asennusta ja auttaa renkaita asettumaan helpommin vanteelle. Tuotteen hinta on yleisvoiteluainetta korkeampi, mutta antaa hyvän vastineen rahalle. Suosittelemme esimerkiksi seuraavaa voiteluainetta. Markkinoilla on toki muitakin yhtä hyvälaatuisia tuotteita.

 

Till toppen